donderdag 15 augustus 2013

Wij zijn formeel, juridisch en procedureel. Houd daar rekening mee

Wij zijn formeel, juridisch en procedureel. Houd daar rekening mee
In behandeling genomen onder ID: edQb2VQbyFYrNUofdR3DyA

Beste burger,

U merkt aan de meldingen van bestuurders en politici wel dat hun beleving ver af staat van uw beleving. Een simpele vergelijking van 'Lastvandeburger.nl' met 'Lastvandeoverheid.nl' toont dit.


U bent praktisch en pragmatisch, de overheid is formeel, juridisch en procedureel ingesteld. Gelieve daarmee rekening te houden.

Met vriendelijke groet,
Henk Heideveld
fiscalist bij de provincie Noord-Brabant


Heideveld kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'onbegripvol (wij-doen-ook-maar-gewoon-ons-werk)'.
[]


   Subscribe
Reeds 18 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

gemeenteambtenaartje - 22-October-2006 @ 17:14 - - Moderate
Beste bewoners ('burgers' klinkt niet best), u wilt allen als individu geschouwd en behandeld worden, maar scheert tegelijkertijd alle ambtenaren over een kam. Ambtenaren zijn er om de Nederlandse samenleving te dienen, maar moeten daartoe dan wel de ruimte krijgen. En er zijn bestuurders (die u politiek verkozen heeft en die u dus vertegenwoordigen) en er zijn ambtenaren (die zorgen dat het 'apparaat' erom heen doordraait, ongeacht de politiek wind die er waait.


Henk - 18-October-2006 @ 15:45 - - Moderate
@visitor, De Fiscalist eindigt met "houdt daar rekening mee". Ik heb daardoor de indruk dat Fiscalist niet alleen constateert, doch ook onderschrijft. Het zou ook een ambtenaar best sieren om zich regelmatig af te vragen welk doel een regeltje dient, in plaats het maar klakkeloos toe te passen. Kennis van doel en geschiedenis van regels maakt het mogelijk om uitzonderingen aan de politiek verantwoordelijken voor te stellen, zonder precedenten te scheppen. Dit kan voor de politiek weer een goede aanleiding zijn de regels te verbeteren. Altijd dat veilige schuilen achter de regels zonder enige vorm kennis en kritiek is wat van een ambtenaar een bureaucraat maakt.


Sonja - 16-October-2006 @ 12:24 - - Moderate
Niet duidelijk zijn creëert misverstanden. Aanpakken dus!


Visitor - 13-October-2006 @ 20:54 - - Moderate
Niemand schijnt te beseffen dat onze fiscalist alleen maar beschrijft hoe de overheid opereert. Hij beweert toch niet dat hij dat onderschrijft? Waarom wordt die man dan uitgescholden door mensen die hun eigen naam nog niet eens correct kunnen spellen?


Ronald - 13-October-2006 @ 20:46 - - Moderate
De overheid heeft als "klant" (Lees: De burger is geen klant) de burger. Als instantie dient u duidelijkheid te geven aan uw "klanten" en daarom is het constateren van een min punt van de overheid niet meteen een aanpassing verzoek voor uw klanten.


jan - 13-October-2006 @ 20:11 - - Moderate
Joep: oké, de meeste ambtenaren zijn dikke zeikerds, regelneukers, allergisch voor werk etc.


FCH - 13-October-2006 @ 19:41 - - Moderate
"I agree that the man must do his work, but the way he did it drove me bazurk" zong Adam (van the Ants) lang geleden. Het is ook overal hetzelfde.....


jan - 13-October-2006 @ 19:31 - - Moderate
de reactie van joep is een duidelijk voorbeeld van het soort gedrag waarover ambtenaren terecht (moeten) klagen.


Kjoen - 13-October-2006 @ 17:59 - - Moderate
@Tjin: ik ben het met je eens. Hoewel ik vaak pragmatisch te werk ga, moet je heel erg opletten of dat geen precedent schept. In dat laatste geval kan iedereen roepen: "hé, dat wil ik ook" en voor je het weet, heb je een probleem. Er wordt nu geroepen dat we regels kunnen schrappen door uit te gaan van vertrouwen ipv wantrouwen maar dat is erg lastig als je uit moet gaan van het gelijkheidsbeginsel. Een iemand bevoordelen betekent dat je iedereen dat voordeeltje moet geven.


Daan - 13-October-2006 @ 17:57 - - Moderate
Uit de diverse ingezonden mededelingen valt slechts te destileren dat ambtenaren nog steeds menen dat de burger er voor de ambtenaar. Een hardnekkige misvatting die nodig correctie behoeft. Immers, het gaat over overheidsDIENAREN, niets anders dan dat.....


Daan - 13-October-2006 @ 17:56 - - Moderate
Uit de diverse ingezonden mededelingen valt slechts te destileren dat ambtenaren nog steeds menen dat de burger er voor de ambtenaar. Een hardnekkige misvatting die nodig correctie behoeft. Immers, het gaat over overheidsDIENAREN, niets anders dan dat.....


John - 13-October-2006 @ 17:46 - - Moderate
Fiscalist...tsja...daarmee geeft u al aan dat u zélf formeel, juridisch en procedureel bent ingesteld. Uw stelling is dus enigszins subjectief en daar hoef ik al helemáál geen rekening mee te houden. Sterker nog; uw functie komt vóórt uit deze begrippen! (Denk nu nóg maar eens diep na over de zin van het leven!) Als de overheden nu ook eens een beetje praktisch en pragmatisch gingen functioneren dan zou er méér écht gedaan worden, voor véél minder geld.


Marcel - 13-October-2006 @ 17:15 - - Moderate
Hahahahahahaha, Sukkel.


Fritzz - 13-October-2006 @ 16:59 - - Moderate
Ik heb de bestuursacademie gedaan toen en ben er toen achter gekomen dat het trage van de ambtenaar vaak niet het systeem is maar de ambtenaar zelf die veelal incapabel zijn.


Paul - 13-October-2006 @ 16:49 - - Moderate
Ehhh. heer Heideveld: 1. of u maakt een grapje (kan me niet voorstellen bij een fiscalist) 2. of u vergeet te melden dat dat rekening houden naar twee kanten geldt. Zegt u het maar!


Tjin - 13-October-2006 @ 16:33 - - Moderate
als reactie op de vorige commentaar. De overheid is eenmaal formeel, juridisch en procedureel. Dit zorgt namelijk voor transparante overheid (moet je het wel opvragen) die controleerbaar is door de tweede kamer, het algemene belang dient en alles correct wordt uitgevoerd. Het verkomt macht misbruik. Als je er tegen bent, ben je dus voor een onduidelijke, oncontroleerbare zooi, die de burger ook uit mag schelden.


Cor - 13-October-2006 @ 16:29 - - Moderate
Volgens mijn bescheiden mening moet de overheid gegeven de eis dat zij ter ondersteuning van haar volk daar is, leren rekening te houden met het volk.Gegeven is, dat zij inmiddels een aardig eiland binnen dit land begint te vormen. groeten


joep - 13-October-2006 @ 15:57 - - Moderate
Loop naar de klote, ouwehoer


[]   []
 
[]Documentatie

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten