donderdag 15 augustus 2013

Houd militairen niet verantwoordelijk voor politieke beslissingen

Houd militairen niet verantwoordelijk voor politieke beslissingen
In behandeling genomen onder ID: U_ZNPxgkWO_z68_uO4Ve4Q

Beste burger,

De militaire organisatie is een verlengstuk van de politiek. Het kabinet neemt, onder toezien van de Tweede Kamer, een besluit over de inzet van militairen. Als militairen worden uitgezonden wordt dat vaak door u niet begrepen.
Het kost geld. En waarom zou u zich eigenlijk druk maken over een conflict aan de andere kant van de wereld? Te gemakkelijk wordt voorbij gegaan aan de verbanden die er bestaan tussen veiligheid en stabiliteit, wereldhandel en politieke verhoudingen.

In plaats van enkel een belasting, levert militaire deelname vaak ook wat op. Bijvoorbeeld, met het geld wat de overheid overhoudt aan handel en de belasting daarop wordt ons sociale stelsel weer bekostigd.

Maar het ergste is, is wanneer u militairen confronteert met het feit dat ze het niet eens zijn met hun uitzending. Wie geeft hen het recht om juist diegenen zo te behandelen? Diegenen die gaan naar gevaarlijke gebieden, maanden van huis zijn. Ver weg van familie en vrienden die zich veel zorgen maken.

Neem je onvrede mee en koop een retourtje Den Haag. Klaag op het Binnenhof waar men het besluit genomen heeft en de verantwoordelijkheid draagt, maar laat de militair met rust.

Met vriendelijke groet,
Jeroen de Vries
militair, ministerie van Defensie

De Vries kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'ongehoorzaam (burger lapt regels aan zijn laars)'.Gegevens in deze last zijn om privacyredenen gefingeerd
[]


   Unsubscribe    -    Subscribe
Reeds 14 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

napoleon denk zelf na! - 25-October-2006 @ 16:16 - 80.60.107.242 - Moderate
van je salou verhaaltje, denk zelf na napoleon militairen hebben een voorbeeldfunctie daarom kraait iedereen er naar en terecht! die sukkels moeten ontslagen worden!


Napoleon Bonaparte - 23-October-2006 @ 16:54 - - Moderate
Ze zijn politiek niet verantwoordelijk. Je kan een militair niet aanspreken over het feit dat de regering wil dat ze naar Verweggistan gaan. Maar als ik uw redenering volg dan vind ik dat de volgende ook zou moeten kloppen: de Tweede- Kamer heeft toegestemd met de uitzending, de burgers hebben deze volksvertegenwoordiging gekozen en zijn mede verantwoordelijk voor de missies. Dus om kort te gaan: de regering heeft politieke verantwoordelijkheid, het principe toepassend van uw kromme redenering, deelt de burger in verantwoordelijkheid. Om terug te komen op het probleem van de militair: hij is niet verantwoordelijk en behoort dientengevolge ook niet aangesproken te worden op het politiek handelen door een regering gecontroleerd door een gekozen parlement.


venantius - 18-October-2006 @ 20:53 - - Moderate
Vrijwilligers, doen dat uit eigenbelang. Er is immers geen dienstplicht meer in Nederland. Als niemand zich aanmeldt, zijn er dus geen missies. Iedere vrijwillige militair vind ik daarom mede- verantwoordelijk. Niet de politiek, maar dus, politiek+vrijwilligers zijn samen verantwoordelijk voor de (on)gewenste missies


krekel - 18-October-2006 @ 19:21 - - Moderate
Onvoorstelbaar dat de overheid toelaat dat een dergelijke site bestaan kan hier op deze manier gebracht. Wilt u echt objektief de zaken aan de orde stellen beste ambtenaren, ga het dan eens hebben over het feit dat als mensen een vraag stellen aan de overheid, of aan een politicus het meestal gewoonweg zo is dat men een berichtje krijgt van ontvangst met nietszeggende antwoorden. U zegt nogal iets over de burger ook in een uitspraak. Beledigend en krenkend bovendien ook. Omdat u donders goed kan weten dat er ook vele fouten worden gemaakt onder de ambtenaren. Het blijven mensen net als anderen. Het wordt hier gebracht en neergezet alsof u alleen maar last zou hebben van burgers. Dan moet u geen ambtenaar worden zou ik zeggen. Dat er zovele problemen zijn nu in dit land, kunt u niets mee


Boze Bever - 18-October-2006 @ 17:17 - - Moderate
Jeroen, ben je het niet eens met het feit dat militairen worden aangesproken als ze het niet eens zijn met hun uitzending naar oorlogsgebieden? Maar, daar teken je toch voor als je bij het leger gaat?? Dan weet je dat je dat risico loopt. Dan aanvaardt men kennelijk dat risico. Maar als men dan ook daadwerkelijk uitgezonden wordt, dan is men het daar niet mee eens. Dat is hetzelfde als solliciteren bij de Albert Heijn, maar niet achter de kassa willen zitten omdat de klanten zo lastig kunnen zijn. Ik hoop dat het een verschrijving van je was!


Napoleon Bonaparte - 18-October-2006 @ 14:13 - - Moderate
Ik citeer: "onze jongens slaan wel onschuldige burgers het ziekenhuis in in noowegen, stelen in finland en hier in Nederland lusten ze ook pap van een potje schoppen en slaan", dit is inderdaad waar. Echter, het gaat hier om een verschijnsel menseigen. Kijken wij naar Salou dan wordt daar ook flink gevochten, maar omdat het geen militairen betreft kraait er geen haan naar. Dus wees niet hypocriet en denk na!


Napoleon Bonaparte - 18-October-2006 @ 14:12 - - Moderate
Nico, u heeft zo gelijk. Het is naïef om pacifist te zijn en te zeggen schaf defensie af. Er wordt hieronder gezegd: je weet waar je aan begint als je in dienst gaat. Dat klopt, maar dat staat niet ter discussie. Het gaat erom dat de militairen het niet altijd eens zijn met de politieke achtergrond van de missie. Ze zullen hem wel uitvoeren zonder te klagen over het feit dat ze worden uitgezonden. De burgers moeten alleen de militairen niet aankijken op het nemen van het politieke besluit om militair geweld te gebruiken. Dus dames en heren burgers, houdt u bij het onderwerp!


Nico - 17-October-2006 @ 15:34 - - Moderate
Het is onterecht om zo over militairen te denken, onze jongens leggen hun leven in de weegschaal zodat wij veilig en gerust kunnen slapen. En hun moordernaar noemen vind ik een verkeerde term, ze worden getraint om ons en andere mensen te beschermen tegen hen die het slecht voor met ons hebben. En wat betreft de wapens neer leggen Wordt wakker je bent nog zeker aan het dromen. We leven helaas niet in een wereld zonder geweld of respect voor mekaar mening en religie er zijn nu eenmaal mensen en plekke op deze wereld waar het helaas wat minder is. En wij hebben moeten ons tegen dat beschermen. Als er geen helden waren dan spraken we nu allemaal duits en waren er geen joden meer.


foei! - 16-October-2006 @ 20:19 - - Moderate
onze jongens slaan wel onschuldige burgers het ziekenhuis in in noowegen, stelen in finland en hier in Nederland lusten ze ook pap van een potje schoppen en slaan, krijg je ervan want als je in dienst gaat ben je zowieso al seniel, je op wilt laten tot moordenaar ( oftewel terrorist) dan hoop ik dat jullie massaal worden afgeschoten!


Sonja - 16-October-2006 @ 12:17 - - Moderate
Iemand kiest er bewust voor om zich op te laten leiden tot moordenaar. En als je niet uitgezonden wilt worden zeg je nee. Heel eenvoudig. Of schiet de militair zich voor zijn kop als de politiek dat eist? Te gemakkelijk wordt voorbij gegaan aan de verbanden die er bestaan tussen veiligheid en stabiliteit, wereldhandel en politieke verhoudingen, zeker bij Defensie.


Sjonny - 15-October-2006 @ 13:18 - - Moderate
Geef alle soldaten een pakje kaarten i.p.v. een F16, tank of Jeep o.i.d. Veel goedkoper en het nut van de inspanning is evengroot.


joep - 15-October-2006 @ 09:17 - - Moderate
Als je het, als militair, niet eens bent met de opdracht die je van het volk krijgt, blijft maar een optie over en dat is ontslag nemen. Ook kun je weigeren met het gevolg dat je een dienstbevel weigert en alsnog oneervol wordt ontslagen met alle gevolgen van dien.


Jimmy - 14-October-2006 @ 18:51 - - Moderate
wat een gelul! je bent toch met je volle verstand bij het leger gegaan? en als je niet eens bent met wat je doet, dan moet je wat anders gaan doen. zal mooi worden zeg, je verschuilen achter de politiek en net doen alsof je niet zelf kan denken. ook militairen kunnen zelfstandig een mening vormen en de vrije keus die ze in het leger heeft doen gaan geeft nou eenmaal een zekere visie en mening aan. niks mis mee, maar verstop je niet achter 'politiek'. beetje slap.


R.B. - 14-October-2006 @ 12:26 - - Moderate
Wij ambtenaren zijn een verlengstuk van de politiek, wil je iets veranderen klaag dan ook bij je volksvertegenwoordiging. Het ambtenarenfront

Geen opmerkingen:

Een reactie posten