donderdag 15 augustus 2013

Klaag maar wat meer, dan heb ik iets te doen

Klaag maar wat meer, dan heb ik iets te doen
In behandeling genomen onder ID: 8q-7PuokffFPS0mjc_BJAg

Beste burger,

Reeds enige tijd benutten mijn collegae en ik onze handhavingsbevoegdheid vrijwel niet. Gehoopt werd dat de verwachte overlast van lokale horeca en andere aan bijzondere wetten gebonden subjecten een hausse aan klachten van de burger op gang zou brengen.

Afgezien van een kleine toename van de klachten, laat de gemiddelde burger het behoorlijk afweten. Blijkbaar is het ons ambtenaren gelukt om de burger in de verstreken jaren murw te beuken met wet, regelgeving en de handhaving hiervan.

Probleem is nu dat mijn directe collegae en ik nu weinig om handen hebben. Het kost ons moeite om onze leidinggevende te overtuigen dat onze afdeling belangrijk is voor de dienstverlening aan de burger. Er gaan zelfs geruchten dat onze afdeling afgeslankt zou kunnen worden...

Ik zou graag zien dat de lastige burger weer wordt gestimuleerd om van onze diensten gebruik te maken. Zonder klagende burger zijn vele functies bij de overheid leeg en onbetekenend.

Laten we de burger weer het idee geven dat zijn mening gehoord wordt en dat we er af en toe iets mee doen! Zo houden wij de samenleving leefbaar!

Met vriendelijke groet,
Jos van Veen
medewerker handhaving bijzondere wetten bij een gemeente


Van Veen kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'ongeïnteresseerd (burger wil niet bij beleid betrokken worden)'.
Gegevens in deze last zijn om privacyredenen gefingeerd
[]


   Unsubscribe    -    Subscribe
Reeds 14 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

Visitor - 30-August-2007 @ 12:43 - 77.249.228.134 - Moderate
Gewoon niet op reageren!


Hans - 22-November-2006 @ 01:40 - 145.53.86.117 - Moderate
He Jos, Te druk met het controleren van de sportkantines om te antwoorden ? Ik zei toch dat daar veel te halen viel. Stom dat je daar zelf niet opgekomen bent he ? Jullie worden betaald om zelf dit soort dingen te controleeren. Of zit je te wachten tot de kliklijn eindelijk eens overgaat. groetjes.


Hans - 9-November-2006 @ 01:16 - 145.53.86.117 - Moderate
Uw reactie laat wel erg lang op zich wachten heren van kamer bijzondere wetten. Wanneer gaan we nu eindelijk eens wat doen aan de oplichterij in de bingowereld, en de vette Mercedessen die daarvan gereden worden ? Ik wist niet dat u zo gauw uitgeluld was. Wat doen we aan de oneerlijke concurentie w.b. de compsuptieverkoop in de verenigingslokalen t.o. de hardwerkende horeca. Wat gedogen jullie nog meer en hoe lang duurt het nog voor jullie je luie reet van de stoel hijsen. Jullie doen al jaren niets anders als je salaris opstrijken zonder er ook maar iets voor te doen. Als jullie een beetje fantasie hadden dan liepen er niet zoveel witteboordencriminelen rond. God wat een sullen.Denk nou niet dat ik in de horeca werkzaam ben. Deze criminaliteid is bij elke burger bekend. Groetend, Hans.


Hans - 20-October-2006 @ 19:02 - - Moderate
Begin er eens mee om illegale bingo's in clubgebouwen te controleren. Bijv. te kijken bij de kamer van koophandel of deze verenigingen wel echt bestaan en niet alleen op naam stelselmatig in leven gehouden worden omdat deze verenigingen 3 leden op een ledenlijst hebben staan. Ik denk dat jullie dan voorlopig genoeg werk hebben en een vrij grote pakkans hebben. Even je fantasie laten werken mijne heren. En wat dacht u van een tapvergunning op een middenstandsdiploma van een persoon die zelfs het verenigingslokaal niet weet te vinden en dus, zoals de wet voorschrijft, zelf nooit aanwezig is. Er is werkelijk genoeg werk voor jullie. U doet dan tevens iets tegen de luchtverontreiniging door de vette BMW's en Mercedessen van de weg te halen die hiermee verdiend zijn. Groetjes.


Dr. Piet - 13-October-2006 @ 22:53 - - Moderate
Je zou dus eigenlijk je ontslag moeten indienen, of om vervangend werk vragen. Maar dat doe je niet omdat het vervangende werk misschien inspanning kost??


Ronald - 13-October-2006 @ 20:59 - - Moderate
Misschien moet u even contact opnemen met de schrijven van het stukje: http://www.lastvandeburger.nl/lvdb/verhef-klagen- niet-tot-een-beroep


R.B. - 13-October-2006 @ 20:02 - - Moderate
omschrijving van een burger: - een burger is bijvoorbaat dom; - hij weet nooit van iets; - regels gelden niet voor hem maar altijd voor een ander


John - 13-October-2006 @ 17:27 - - Moderate
Er is genoeg om (terecht!) over te klagen maar als er niets mee gebeurt dan bespaart men zich de moeite (lees: irritatie).


joep - 13-October-2006 @ 16:33 - - Moderate
Het is ook nooit goed bij de ambtenarij, klaagt de burger is hij een lastpost. Klaagt hij niet zijn jullie bang je lui baantje te verliezen. Neem eens eigen initiatief en ga aan het werk.


Berend - 13-October-2006 @ 14:00 - - Moderate
Heerlijk! er wordt gewoon bevestigd dat ambtenaren zitten te wachten totdat ze iets kunnen doen...! lekker passief achterover leunen en ontspannen. Daarom zijn politieagenten ook altijd uit hun 'hum'. Er wordt van ze verwacht dat ze daarwerkelijk actie ondernemen...


Corien - 13-October-2006 @ 11:33 - - Moderate
Tijd om eens planmatig te gaan controleren. Je gaat toch niet zitten wachten tot de volgende cafebrand.


Peter - 13-October-2006 @ 09:15 - - Moderate
Leuk. Dit bedoelen wij nederlanders nu met overbodige regels. Als je die niet handhaaft, blijkt dat bijna niemand dat ook wil. Net als de winkelsluitingswet, waarbij blijkt dat wij juist de winkels open willen op tijden die ons als klant past. Ik stel voor dat u twee voorstellen schrijft: één ter opheffing van alle regels waar u nu toch niet meer oplet, en twee ter opheffing van uw afdeling.


belastingbetaler - 13-October-2006 @ 08:57 - - Moderate
Je hebt toch al wat te doen? Patience... ambtenaren-mikado (wie het eerst beweegt is af)...


joep - 13-October-2006 @ 03:57 - - Moderate
toch lullig om te weten dat je baan in een "geoliede machine" nooit bestaan zou moeten hebben, en je werk alleen maar nuttig is door de eindeloosheid aan wetten en bureacratie. Het feit dat een bureau/instantie als die van u al bestaat is toch een schande voor een zelfrespecterende overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten