donderdag 15 augustus 2013

Chauffeurs moeten de juiste documenten bij zich hebben

Chauffeurs moeten de juiste documenten bij zich hebben
In behandeling genomen onder ID: 3wjI6VcbQuwW2vYBGebLUw

Beste chauffeur,

U komt goederen ophalen van een Terminal. Bij deze goederen horen de juiste documenten te zitten. Dit is allemaal heel makkelijk te regelen maar helaas verzaakt de aangever (lees: uw werkgever) dit vaak.

U komt dan bij ons en komt zonder (correct) document dus niet de Terminal af. Wij doen alleen ons werk, uw werkgever heeft zijn werk niet gedaan en toch hebben wij het meestal gedaan.

Gevolg... een scheldkanonnade en boze gezichten. Wees boos op uw werkgever die zijn werk niet heeft gedaan.

En voor de chauffeurs die dagelijks komen: U weet heel goed wat voor documentatie u bij u dient te hebben, wees dan zeker niet boos op ons maar vooral op u zelf.

Met vriendelijke groet,
Jaap Berends
toezichthouder Douane, Maasvlakte Rotterdam


Berends kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'onverantwoordelijk (burger sluit ogen voor eigen aandeel in probleem)'.
Gegevens in deze last zijn om privacyredenen gefingeerd
[]


   Subscribe
Reeds 3 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

Burger - 26-August-2007 @ 22:48 - 82.73.100.85 - Moderate
Geachte beambte, Ik kom documenten ophalen bij een gemeente. In deze documenten horen de juiste gegevens te staan. Dit is allemaal heel makkelijk te regelen maar helaas verzaakt de ambtenaar (lees: de gemeente) dit vaak. Ik heb die gegevens nodig voor weer een andere instantie. Die ene ambtenaar heeft zijn werk niet gedaan en toch krijgen wij Burgers meestal dan een drieletterwoord M/V als achternaam. Gevolg... nogal rigide ambtenaren. Laten ze dat zijn op die college die zijn/haar werk niet heeft gedaan. En voor de ambtenaren die dagelijks met Burgers omgaan: U weet heel goed wat voor documentatie u ons dient te geven, wees dan zeker niet streng tegen ons maar vooral tegen u collegae. Met een beleefde groet, Een Burger.


Jurrian - 19-December-2006 @ 11:55 - 145.18.200.27 - Moderate
De reden waarom je de papieren mee moet hebben is heel simpel, je moet, door je papieren, bewijzen dat jij 1. recht hebt om die goederen mee te nemen (er wordt al genoeg gejat) en 2. die goedreen ook qua belasting etcetra in orde zijn (we moeten tenslotte de wegen betalen waarover jij als chauffeur rijdt). Om ervoor te zorgen dat er aan 1 en 2 voldaan zijn, moet je als chauffeur je papieren op orde hebben.


max - 22-November-2006 @ 09:40 - 195.93.102.72 - Moderate
Beste Jaap, waarom moet mijn baas zijn tijd verspillen en een secratesse betalen om een document in te vullen die een instantie (kost ook geld) nakijkt. Als het document in orde is mag ik doorrijden, dus waarom niet meteen. Ik weet heel goed dat dit een simpele opvatting is, maar waarom moet deze vreselijke samenleving zo enorm moeilijk zijn. Het is nog niet afgelopen want het zal steeds ingewikkelder worden. Daarom hebben wij zoveel stress en zijn blij af en toe eens te vloeken tegen die verrekte grijze massa (overheid) die wij nooit de baas zijn. Ik schrijf dit omdat door dit arrogant en superieur behandelen, ik zin heb om door het lint te gaan met al die haat voor mijn ogen. Eenvoudig en goedkoop is snel en winst. Dus weg met die rompslomp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten