donderdag 15 augustus 2013

Niet ambtenaren, maar ingehuurde krachten verslinden uw geld

Niet ambtenaren, maar ingehuurde krachten verslinden uw geld
In behandeling genomen onder ID: y1IZ74DZpwniTreW8_75pg

Beste burger,

Terecht wordt er vaak geklaagd over geldverslindende managementlagen bij de overheid. Er gaat geen verjaardag of feestje voorbij, of de ambtenaar wordt er wel door iemand op gewezen. Maar waar precies wordt de overheid geldverslindend?
Bij ons is dat bij de inhuur van personeel bij derden (detachering, etc). Door de relatief lagere salarissen bij de overheid is het vaak heel moeilijk om goed personeel te vinden.

Directies gaan dan al snel overstag door maar in te huren. En dat is voor al die bureautjes prijs schieten. Tegen forse tarieven worden nono's ingehuurd die het met de burger als klant helemaal niet zo nauw nemen.

Tenslotte moet de kassa rinkelen en is daardoor hielen likken bij directies véél belangrijker. Zo ontstaat een inhuur van personeel die bij ons bijna de helft van alle medewerkers bereikt. Over de maand september was het 43%. Tel uit je winst als je voor die 43% ervaren interne krachten zou kunnen gebruiken...

Veel van deze externe krachten lachen zich dood en jutten u als argeloze burger op om het beeld van de te dure ambtenaar in stand te houden.

Met vriendelijke groet,
Martijn van Daatselaar
medewerker ICT-Service Centrum, Politie Nederland
Van Daatselaar kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'cynisch (overheid kan het nooit goed doen)'.Gegevens in deze last zijn om privacyredenen gefingeerd
[]


   Unsubscribe    -    Subscribe
Reeds 25 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

Gert-Jan - 27-February-2007 @ 22:57 - 84.31.34.125 - Moderate
Externen worden niet zomaar ingehuurd. Er is een (tijdelijk) tekort aan mankracht en/ of een tekort aan specialistische kennis. Martijn vergeet voor het gemak even te vermelden dat Politie ICT Nederland een relatief jonge organisatie in opbouw is. In die fase is er meer, vooral tijdelijk, personeel nodig. Dat scheelt straks weer gedwongen ontslagen of wachtgeldregelingen.


Gedupeerde - 17-January-2007 @ 13:48 - 85.146.49.90 - Moderate
Goed punt. Als de overheid kon rekenen hadden ze allang uitgerekend dat ze het geld met containers tegelijk aan werkgevers, uitzendbureaus en integratiebureas weggeven zonder er werkelijk iets voor terug te krijgen. Door de leuke regeltjes voor ondernemers schieten de uitzendbureaus uit de grond als onkruid. Subsidietje hier, subsidietje daar en dan schoppen we die burger weer weg en beginnen we met de volgende subsidie ronde. Slapend rijk worden kan in Nederland. Begin een uitzendbureau of integratiebureau en je wordt door de overheid als een god aanbeden. Over 10 jaar hebben we 5 miljoen uitzendbureaus, 5 miljoen juristen en de andere 5 miljoen moeten het werkelijke werk opkappen. Wat een Kennis......economie.


Eén der ingehuurden - 23-October-2006 @ 12:07 - - Moderate
Overigens heb ik op dit moment de mogelijkheid te beantwoorden omdat ik een vrije dag heb genomen daar ik een verstandskies heb laten verwijderen. U leest het goed, ik heb er een vrije dag voor genomen en geen ziektedag laten aantekenen zoals gebruikelijk is in de ambtenarij......


Eén der ingehuurden - 23-October-2006 @ 12:03 - - Moderate
Tja, als ik naar mijn loon kijk en dat van een gemiddelde ambtenaar heb ik het zeker niet slecht. Alleen hoe bedoel je geld verslinden? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat: - de gedetacheerde er wél altijd is en zijn uren besteedt aan het werk i.p.v. de sociale intercollegiale contacten? - de gedetacheerde zijn uren wel degelijk kan verantwoorden? - de gedetacheerde beter op de hoogte is van wet- en regelgeving dan de gemiddelde medewerker? - de gedetacheerde geen recht heeft op vergoedingen en andere speciale ambtenaren tegemoetkomingen zoals verzekeringen? Al met al (vergoedingen,niet-productieve uren, effectiever etc.)kost een gedetacheerde op jaarbasis minder dan een eigen medewerker. Overigens wordt dit onderschreven door een groot aantal overheids-adviseurs!!!


Karingin - 18-October-2006 @ 15:12 - - Moderate
Wat een rare toestand... Wij (OR) krijgen voor elke vergadering een lijst met inhuurkrachten en alles moet tot in de puntjes verantwoord worden. Inhuur voor (ICT)projecten is prima, een uitzendkracht om ziekte of een onvervulde vacature op te vullen ook, maar aan alles moet wel een eind komen. Bij de gemeente Amsterdam wordt ook voorrang gegeven aan interne medewerkers, die reïntegreren of ergens anders boventallig zijn bijvoorbeeld, voor openstaande vacatures. En de OR houdt dat natuurlijk goed in de gaten. Ik snap dit dus niet, 43% is echt een belachelijk percentage! O ja trouwens, lage salarissen dat klopt grotendeels wel ja. Gelukkig staan daar wel goeie secundaire voorwaarden tegenover. Hoewel dat ook minder wordt, en eindelijk weer eens loonsverhoging zou geen luxe zijn!


peter - 18-October-2006 @ 11:12 - - Moderate
Beste meneer Henk. Voor een particulierbedrijf gaat uw verhaal wel op. Als het een overheidsinstelling betreft ga ik helemaal mee met de mening van de heer GM. Het is zelfs zo dat de vraag zo groot is dat de ing bureau's al nauwelijks gekwalificeerd personeel kunnen leveren. U begrijp wel dat dan inhuur alleen komt voor de hoofdprijs. Niet zelden was de inhuur een (gepensioneerd) ambtenaar.


Martijn - 17-October-2006 @ 22:42 - - Moderate
Probleem is nu dat mijn directe collegae en ik nu weinig om handen hebben. Het kost ons moeite om onze leidinggevende te overtuigen dat onze afdeling belangrijk is voor de dienstverlening aan de burger. Er gaan zelfs geruchten dat onze afdeling afgeslankt zou kunnen worden... Ik zou graag zien dat de lastige burger weer wordt gestimuleerd om van onze diensten gebruik te maken. Zonder burger zijn vele functies bij de overheid leeg en onbetekenend.


Henk - 17-October-2006 @ 16:21 - - Moderate
Meneer GM, als een project netjes gebudgetteerd wordt, moeten ook de eigen personeelskosten daar op drukken natuurlijk. Inhuren tegen hogere kosten wordt daarmee on aantrekkelijk , en zal dan alleen gebeuren voor specifieke kennis en bij capaciteits gebrek. Dit is heel normaal (behalve bij de overheid blijkbaar). Wat een beangstigend gebrek aan degelijk management.


Henk - 17-October-2006 @ 16:13 - - Moderate
Meneer Martijn, dit heet management (of mis management). Het begint met budgetteren van een klus. Daarna is de beslissing inhuren, het resultaat van een kosten- baten analyse, zowel financieel, als op het gebied van capaciteit, en benodigde deskundigheid. Verder kan ik "al die bureautjes" en "prijschieten" niet rijmen. Hoe meer aanbod, hoe meer onderhandelingsruimte. In mijn bedrijf moet je wel met een heel goed verhaal komen, als de deskundige niet minstens drie aanbieders goedkeurt voor onderhandelingen met de commerciele afdeling. Verder, de doelen en randvoorwaarden goed definieren. Maar dat is vanzelfsprekend natuurlijk, hoe kun je anders offertes vergelijken. En zelf de algemene inkoop/inhuur voorwaarden dicteren natuurlijk.


GM - 17-October-2006 @ 08:32 - - Moderate
De werkelijke reden dat de overheid uitzendkrachten inhuurd is niet het salaris, maar dat uitzendkrachten niet als ambtenaar gelden. Salarissen van uitzendkrachten vallen onder projectkosten in plaats van onder salariskosten. Zo kan de overheid zeggen dat ze minder ambtenaren in dienst heeft, en dat de overheid "kleiner" wordt. Een politiek streven, waardoor er meer geld wordt verspild dan bespaard. Ik voel me overigens zo wel een zeer gewaardeerd collega, als ik als "nono" bestempeld wordt. Bedankt!


de duale ambtenaar - 16-October-2006 @ 22:49 - - Moderate
"Bij ons is dat bij de inhuur van personeel bij derden (detachering, etc). Door de relatief lagere salarissen bij de overheid is het vaak heel moeilijk om goed personeel te vinden." Je weet de ambtenaar wel lekker omlaag te praten. Hoezo laag betaald, hoezo moeilijk? In de ambtelijke wereld is het net zo moeilijk als in de commerciële. Alleen kan de overheid niet met geld gaan smijten wat wel in de zakelijke wereld gebeurd. Maar dat zijn dan ook de bedrijven die er het eerst wat van voelen bij een recessie.... en de overheid heeft er al heel wat overleefd.


X - 16-October-2006 @ 15:31 - - Moderate
lage salarissen? Heb je ze wel eens vergeleken?


Inhuurkracht - 16-October-2006 @ 09:51 - - Moderate
Kan mij wel vinden in dit stuk. Heb het zelf ook meegemaakt; Een overheidsinstelling kon/wilde mij niet bieden wat een 'normaal' bedrijf wel kan en daardoor zitten ze 'altijd met de restjes'. Voor overheidsinstellingen is het daarom lastig om 'goed' personeel te vinden en zullen ze waarschijnlijk nooit van de 'ambtenaren instelling' afkomen..


Sysadmin - 16-October-2006 @ 08:03 - - Moderate
@Martijn van Daatselaar: Komt er nog een reactie? Of is het inderdaad alleen maar even schoppen en voor de rest totaal geen verantwoordelijkheid nemen over iets wat je zelf bent gestart??


Rocco Sifredi - 16-October-2006 @ 00:05 - - Moderate
Is het niet zo dat het de ambtenaren zijn die de externen inhuren?


koerbagh - 15-October-2006 @ 23:14 - - Moderate
Waarom worden externe experts, tijdelijke uitzendkrachten en interim-managers ingehuurd? Omdat het reguliere ambtenarenapparaat niet werkt of althans ondeugdelijk werkt of niet terzake kundig is. Dat de markt de prijs voor expertise bepaalt is niet de schuld van de belastingbetalende burger. Dat de ambtenaren blijkbaar niet berekend zijn op hun taak is een teken van een falend personeelsbeleid van de overheid. Uiteindelijk bespaart het inhuren van externe krachten de ambtenarij veel geld omdat die veelal de bezem door de organisatie halen, de procedures vereenvoudigen en zorgen dat er voor de toekomst iets doelmatiger wordt gewerkt. Dat kost een paar centen, maar op den duur bespaart het geld.


Sysadmin - 15-October-2006 @ 21:31 - - Moderate
http://www.nu.nl/news/825734/50/'Ambtenaren_sabote ren_ICT_voor_miljoenen_euro's'.html Lees en huiver... >:) Dus eerst de feiten leren kennen dan mekkeren...


FCH - 15-October-2006 @ 21:00 - - Moderate
Ja, zoiets gebeurt als je de relatie ziet tussen functie-eisen enerzijds en salaris anderzijds. Dan krijg je (bijna) niemand zo gek dat hij in dienst treedt bij de overheid. Externen kosten 2 x zoveel, maar dat komt uit een ander potje en dus kijken we daar niet naar. En een aangename bijkomstigheid is dat je exterenen lekker de schuld kan geven als er iets misgaat. Kortom, leve de externen!


Dr. Piet - 15-October-2006 @ 13:28 - - Moderate
Ik ben voor privatisering van de algemene dienstverlening.


Dr. Piet - 15-October-2006 @ 13:07 - - Moderate
Er zijn gewoon teveel opvreters en te weinig doeners bij alle overheden. Maar zolang de opvreters in de meerderheid zijn zal dat zo blijven want ze zullen zichzelf niet elimineren!


Henk - 15-October-2006 @ 12:42 - - Moderate
Het is onzin om te zeggen dat het ambtelijk personeel beter wordt als de salarissen omhoog gaan, de overheid hoeft geen meetbare prestatie te leveren en dus worden (Te) veel mensen bevorderd om dat het een vriendje of vriendinnetje is van een hoger geplaatste. Vaal absoluut zonder diploma,s te oud en niet flexibel voor de uit te oefenen funktie


max - 15-October-2006 @ 10:20 - - Moderate
Beste Martijn, de externen worden ingehuurd omdat de ambetaren het zelf niet kunnen. Sterker nog zij kunnen niet eens de externen beoordelen op wat ze afleveren. De ambtenaren hogerop verhullen dit door inderdaad dealtjes te sluiten met toeleveranciers onder het mom van ' er is er een jarig hoera hoera'. Den Haag wil er ook niet te lang bij stil staan, en accepteert al jarenlang het feit dat heel veel ministeries en daaronder hangedn overheidsinstanties nauwelijks kunne aangeven waar, wanneer, hoe, waarom, aan wie het geld uitgegeven is. Den Haag zet daarmee dus de burgers tegen elkaar op en gaat weer lollig doen als de verkiezingen eraan komen. Ikke ikke ikke ...daar gaat het om in dit doolhof.


Inhuurkracht - 15-October-2006 @ 10:10 - - Moderate
Ik behoor tot de 43% en met mijn ervaring is niets mis. Kwaliteit kost nu eenmaal geld en uw werkgever heeft dat schijnbaar niet over voor eigen personeel dus huurt hij maar in. Van inhuur kan uw werkgever makkelijk af, van vast personeel niet. Tenslotte zo ik niet bij uw werkgever in vaste dienst willen want wat moet ik zonder mijn leasebak, mijn GSM en mijn laptop.


joep - 15-October-2006 @ 09:32 - - Moderate
Dus je geeft toe dat er om salarisreden geen goed personeel bij de overheid loopt/zit. In mijn opinie geef je hiermee de overheid een brevet van onvermogen ook maar iets goed op te lossen. Dus de externe doen het relatieve werk.


Butcher - 15-October-2006 @ 09:04 - - Moderate
Salarisen omhoog en het personeel is direkt stukken beter!


[]   []
 
[]Documentatie

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten