donderdag 15 augustus 2013

Communicatie is niets zonder respect

Communicatie is niets zonder respect
In behandeling genomen onder ID: AYDNfTASao41KfaCY8eV7w

Beste BRR,

De opzet van de aanbevelingen uit de tussenrapportage Lastvandeburger.nl spreekt boekdelen. De site is volgens jullie bedoeld voor 'face-to-face-communicatie, alleen dan digitaal', maar vertoont dezelfde handicap als e-mail.

Je ziet elkaar niet, geeft valse namen op en scheldt de ander uit.

Hoezo respect?! Communicatie is niets zonder respect voor elkaar. Er bestaat geen wil meer om een andere invalshoek dan de eigen invalshoek te bekijken.

Zowel ambtenaren als burgers verliezen zich in jammerlijke bewoordingen. Dit ondermijnt de hele bedoeling van de site.

Met vriendelijke groet,
M. Eken
wijkcoördinator voor de gemeente Montferland


Eken kwalificeerde de burger inzake deze last als: 'onbeschoft (schelden, schreeuwen, geen respect, gemene grappen) '.
[]


   Subscribe
Reeds 1 antwoorden
[]
[] Burgerloket - Antwoorden []

Han - 1-December-2007 @ 17:54 - ^Env( - Moderate
Beetje makkelijk. U moet, net zo goed als ik dat ben, in staat zijn om de reacties van de simpele zielen die niet verder komen dan een potje schelden overslaan. De reacties waarin de schrijver zijn best doet om wel zinnige argumenten naar voren te brengen moet u wél goed lezen. En die zijn er ruimschoots genoeg.


jan - 26-October-2006 @ 18:48 - 62.58.234.65 - Moderate
@ambtenarenfront: wat zet jij jezelf en je medeambtenaren voor schut zeg! Nu weet iedereen dat jij dom bent. En blijkbaar kun jij toch de ambtenaren-funktie vervullen.


ambtenarenfront - 25-October-2006 @ 23:53 - 86.88.95.233 - Moderate
Ik heb een oplossing, we schaffen de burger af


Kjoen - 23-October-2006 @ 21:23 - - Moderate
Terwijl het toch zo simpel kan zijn. Tuurlijk mag je best een keer klagen over een ambtenaar/burger die bureaucratisch is/loopt te klagen maar probeer je gewoon eens in zijn/haar positie te verplaatsen. Een klagende burger doet dat met een reden, heeft wellicht al een lange voorgeschiedenis en voelt zich daardoor wellicht miskend. Niet elke ambtenaar verschuilt zich achter regels maar vaak kan er niet zomaar een, twee, drie wat gedaan worden. Probeer dat van elkaar te begrijpen en je bent al heel veel stappen verder.


operator - 20-October-2006 @ 19:24 - - Moderate
De ambtenaar krijgt toch elke week een cursus communicatie en feed-back geven? Hier is overigens niets van te merken, want alles gaat toch een kant op. "Jullie burgers moeten dit, dat en zo. Als jullie niet doen , dan krijg je straf. Dit mogen wij ambtenaren doen, omdat in de wet staat. Luister je nog niet dan maken we je leven wel even zuur. Die opbouw kan niet, die parkeerplaats mag niet". Het hele ambtenaren regime op het stadhuis is een grote corupte bureaucratische .............


m. eken - 20-October-2006 @ 15:26 - - Moderate
oke, respect kun je divers opvatten. Het gaat mij erom dat zowel burger als ambtenaar niet op voorhand al negatief of achterdochtig het gesprek in moet gaan. Fatsoen is zo'n ander woord, waar iedereen wat anders onder verstaat. Mijn punt is dat te veel formuleringen op deze site onder de "gemiddelde fatsoensnorm" zijn. En fatsoenlijk reageren vind ik gelijk staan aan iemand met respect behandelen.


Han - 19-October-2006 @ 16:48 - - Moderate
De kern van het wederzijdse onbegrip op deze site ligt in het woord 'respect'. Dat begrip wordt te vaak gebruikt en misbruikt; men eist het van elkaar. En dat kan niet. Het ontstaat, of niet. De hele respect-discussie gaat echter voorbij aan het gegeven dat respect verdiend moet worden. Ik heb niet automatisch respect voor een ambtenaar, en de ambtenaar niet voor mij -en gelijk heeft hij. Een contact tussen een ambtenaar en een burger is nooit vrijwillig; de één verlangt iets van de ander. In een eerste contact met elkaar wordt bepaald of het contact nuttig is, of kan worden. Als blijkt dat men elkaar als gesprekspartner iets te bieden heeft, kan de basis voor respect in een later stadium gelegd zijn. Degene echter, die respect van mij eist, heeft het bij voorbaat al verloren.


Boze Bever - 19-October-2006 @ 14:26 - - Moderate
toch heeft de schrijver van deze "last" wel een soort van gelijk; het is zo anoniem mogelijk. Ik zou als ambtenaar ook niet onder mijn eigen naam een "last" durven deponeren. Zeker niet als je ziet hoe persoonlijk de reacties soms zijn. Of hoe ongenuanceerd sommigen zijn, die komen niet veel verder dan "alle ambtenaren met die mentaliteit eruit knikkeren". Schiet dit alles niet haar doel voorbij?


BRR - 18-October-2006 @ 22:15 - - Moderate
Zowel de inhoud van de tussenrapportage als de inhoud van deze site is gebaseerd op de input van ambtenaren en burgers. Zij bepalen wat er besproken wordt en op welk beschavingsniveau de discussie gevoerd wordt. De BRR wil sturen noch participeren in lopende discussies. Dan bevuilen we de resultaten en zijn onze verslagen niets waard. Wij faciliteren, interpreteren en rapporteren slechts. Het is aan u om er onder elkaar uit te komen, of niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten